Direct Action Dragon Egg MKII Shadow Grey

Direct Action® Dragon Egg är en högteknologisk 25 liter ryggsäck avsedd för EDC (every-day-carry) eller kortare uppdrag. Ryggsäcken rymmer laptop (max ca 35x24cm) + vätskeblåsa alternativt två vätskeblåsor. Huvudfacken har en ficka för vätskeblåsa, ett speciellt fack bakom ryggplattan har plats för vätskeblåsa eller laptop. Laptopfickan är skyddad genom vaddering och att den ligger mot den styva ryggpanelen, perfekt för olika typer av känslig utrustning utöver laptop: radio, dokument osv.

Den främre fickan på Dragon Egg innehåller fickor, mesh-fickor, pennfodral, radiohållare och krok för småsaker.

En liten ytterficka med mjuk fleece på insidan, avsedd för telefon eller andra mindre saker.

Ryggsäcken har två mindre sidofickor av bälgtyp. Öppnade rymmer de exempelvis flaska av PET eller Nalgene-typ. Ihopfällda fungerar de som hållare för utrustning, exempelvis yxa. Två kompressionsremmar på sidan av ryggsäcken tillser att ryggsäcken håller sig slimmad och kan användas för att säkra utrustning.

Ryggsäckens utsida är försedd med slitstark laserskuren Cordura som är helt kompatibel med MOLLE/PALS, men med en mer slimmad profil.

Ryggsäckens äggform gör att ryggsäcken har en lägre bredd/höjd än mer fyrkantiga ryggsäckar med samma volym. Det gör också att ryggsäcken är smidigare att bära tillsammans med plate carrier eller stridsbälte då den inte hamnar i vägen lika lätt.

Ryggsäckens bärsystem är förvånansvärt rejält och bekvämt. Rejäl vaddering av formskum och mesh på axelremmar och ryggpanel. Combat Vent System® är ett konstruktionssätt som på riktigt transporterar bort fukt och överskottsvärme från ryggen. Ryggpanelen är förstärkt med Polymer, vilket ökar stabiliteten, underlättar ventilation i kanalerna och gör att ryggsäckens innehåll inte skaver. Löstagbart 40mm midjerem samt bröstband.

Yttertyget är 500D Cordura med vattenskyddande behandling. De laserskurna panelerna är förstärkta och har extra lager tyg bakom sig, så inte vatten rinner in.

Kraftiga dragkedjor från YKK med krympslangsförstärkning/stabilisering.
Bärhandtag i flätad paracord, kan i en nödsituation flätas upp och man har då repsnöre.
Ovansida och axelremmar är försedda med D-ringar.
Undersidan har extra packremmar.
Spännen från Duraflex®

Sydda hålband längs sidorna för att fästa ytterligare utrustning.
kardborrepanel (12 x 8 cm)

Vikt ca 1600gram.

Ryggsäcken håller en riktigt hög kvalité rakt igenom. Kraftigare och tätare material än vad som är vanligt bland liknande ryggsäckar.

Mått: 48x27x18 cm (ca 25 liter)

Direct Action var tidigare en den av Helikon Tex men är nu ett självständigt varumärke inom Helikon Tex-koncernen. Direct Action har tagit fram sin version av de laserskurna MOLLE/PALS.

Lagerstatus just nu

Webbshop1 st
Butiken i Göteborg0 st   Få epost när varan finns i Göteborg
Butiken i Slutarp1 st

Gilla produkten på Facebook

Pris: 1499 kr

Leveranstid från 1-2 vardagar
Fraktfritt vid köp över 500 kr
Fraktkostnad från 0 kr
Privpak0 kr
Posten79 kr

Så räknas frakten ut

Artikelnummer: 37651

Vi rekommenderar

Vi rekommenderar även att du köper

Produktfeedback

Inga kommentarer ännu, skriv gärna en!

Skicka feedback kring produkten till vår produktavdelning