Stridsväst 12 Liten storlek Endast väst

OBS! Stridsväst 12 kommer i två storlekar, dels en vanlig som är Medium+, dels en ovanligare som är för mindre personer. Denna artikel avser den mindre västen. Denna mindre väst passar personer med (herr) storlek medium och mindre. Den passar också personer som är i storlek medium/large, men vill ha en mindre och mer slimmad väst. Observera att bilderna med M90 fältjacka visar västen i normal storlek, se studiobilder för den mindre västen. Som du ser har den mindre västen bland annat en rad mindre MOLLE på bröstet.


Senaste stridsvästen som rullat ut på trupp inom försvarsmakten, dessa exemplar är dock istället släppta på civila marknaden, se mer info nedan.

Observera att denna artikel kallas "Stridsväst 12 (komplett)" i förrådsbeteckningen och avser då att alla extra små spännen och komponenter ingår. För att inte blandas ihop med komplett system där alla fickor ingår väljer vi att kalla denna artikel "Stridsväst 12 Endast väst".

Denna artikel avser endast västen, enligt bild. Vi säljer även komplett system, se nedan.

Stridväst 12 är tillverkad i mesh, förstärkt med polyamid.Västen kan användas både som väst och som gördel/chestrig. En dragkedja fram stänger västen.

Västen består av följande komponenter: väst, ok, bakre ficka och bälte samt följande tillbehör: I-bar, T-bar, H-bar och lång T-bar.

Västen har mängder av funktioner och kan anpassas på flera sätt. Nedan följer en översiktlig beskrivning:
Övre delen av västens framsida kan fällas ned och västen används då som chestrig. I fickan där den övre delen fälls ned kan även karta eller liknande förvaras.

Okets framsida har kanaler och fästanordningar för kablage och vätskeslang.
I västens främre del, under armhålorna finns ficka för exempelvis radio eller extra magasin.
Velcropanler finns framtill och på okets baksida, samt på ryggfickan.
Justerbart bälte och ok.
Bältet kan man fästa MOLLE-fickor i (är rätt tighta loops)


Producerad åt Försvarsmakten, men FMV underkände dessa på grund av NIR-kompabiliteten i sömmarna. Detta är inget som spelar någon roll för gemene man.
Ursprungligen kronmärkta men makulerade av FMV. Det är ej tillåtet att sälja kronmärkta varor, så alla "tre kronor" har makulerats på lämpligt sätt utan att skada varans funktion. I regel är kronans lappar bortsprättade och därmed finns sytrådsrester efter lappen på baksidan vilka i regel enkelt dras ut. För mer info om vår policy vad gäller kronmärkta varor, se nedan:
Produktinformation M90

Lagerstatus just nu

Webbshop36 st
Butiken i Göteborg0 st   Få epost när varan finns i Göteborg
Butiken i Slutarp36 st

Gilla produkten på Facebook

Pris: 999 kr

Leveranstid från 1-2 vardagar
Fraktfritt vid köp över 500 kr
Fraktkostnad från 0 kr
Privpak0 kr
Posten79 kr

Så räknas frakten ut

Artikelnummer: 40076

Vi rekommenderar

Vi rekommenderar även att du köper

Produktfeedback

Inga kommentarer ännu, skriv gärna en!

Skicka feedback kring produkten till vår produktavdelning